Relatietherapie

‘De beste investering in je relatie’

Beslissen om in relatietherapie te gaan, kan een moeilijke stap zijn. Maar het kan ook het mooiste cadeau zijn dat je aan jezelf, je partner en/of je gezin geeft. Jullie zijn op een punt beland dat vraagt om een verandering in jullie relatie.
Maar wanneer je hier samen niet meer uitkomt, is het raadzaam om hulp in te schakelen van een therapeut. Tijdens de relatietherapie gaan we op zoek naar de connectie die jullie (tijdelijk) verloren lijken te hebben. Samen bewandelen we een weg in het terugvinden van jullie wensen, het herkennen van patronen en de betekenis hiervan voor die belangrijke ander. Zo gaan we gezamenlijk op zoek naar een oplossing voor de problemen in jullie relatie. Deze problemen kunnen ineens mogelijkheden worden om elkaar weer terug te vinden.

Terug naar de basis

De basis van de therapie ligt in de systeemtherapie. Systeemtherapie helpt om inzicht te krijgen in jullie relationele patronen en is helpend om nieuwe verbindingen en omgangsvormen te ontwikkelen. De therapie wordt afgestemd op jullie wensen en kan verschillende vormen aannemen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van gezamenlijke en/of individuele therapie.